Синергичност на личността

Всяко пътуване започва с първата крачка, а всеки блог – с първата статия.

Живеем във време, в което никога не е било по-лесно да се достигне до информация, да се научат нови умения, да се посетят нови места. Виждам много хора обаче, които са нещастни, не развиват потенциала си и чувства, че не са центрирани. Че личността им не е пълна. Аз бях един от тези хора. В един момент обаче открих магическата формула, която да реши всички проблеми…

Всъщност не, магическа формула няма и нищо качествено не може да бъде постигнато лесно. Качествените промени в живота настъпват бавно и методично. Бавно човек се научава да не зависи от мнението на другите, дори от това на най-близките си. Бавно човек се научава да се тревожи единствено за нещата, които може да контролира и да различава тези, които са отвъд него. Бавно човек се научва колко важна е физическата активност, правилното хранене. И още по-бавно е осъзнаването, че е хубаво да предаде наученото на други.

Човек може да бъде своя най-добър приятел или най-голям критик. Както ще разберете от някои от статиите в блога, истината е някъде по средата, а успехът се корени в умереността и синергията. Оттам и името на блога – “Синергичен човек”. В живота си се стремя да комбинирам много аспекти: здраве, философска настройка, психическа нагласа и креативност. Ще забележите, че именно това са и категориите. Не гарантирам, че ще останат само те. Блогът, както и личността на списващия и четящите го е процес, а процесите търпят изменения.

Споделянето на знанието е една от най-възнаграждаващите дейности, които човек може да извърши, затова ви каня да извървите с мен пътя към синергията на личността. Стилът ми на писане е кратък и ясен, така че не очаквайте трактати. Целта ми е да синтезирам знание на български език, защото именно там е силата ми, изградена благодарение на опита ми като преводач и психолог.

close
СЕДМИЧЕН ВЕСТНИК НА SYNERGISTICMAN.COM

Не изпускай нито една статия!

Ще получавате само седмичен вестник. Никакъв спам 🙂