Най-новото:

Здравейте и добре дошли!

Аз съм Владимир Новков – личностен, социален и спортен психолог & сертифициран трансформационен и фитнес треньор към Международната асоциация за спортни науки. През последните 10 години помагам на човека да се справя с непрекъснатите предизвикателства в спорта, бизнеса и всяка значима сфера на живот. 

Създадох бранда „Синергичен човек“, за да бъда полезен на своите клиенти в процеса на личностна трансформация. Работя с мотивирани, дисциплинирани и вдъхновяващи хора, които в някакъв момент загубват фокус и цел и имат нужда от партньор, с който да продължат. Има много причини да нарушаваме системно хранителния си режим и спортната си програма. Затова и подходът ми на работа е изцяло персонализиран.

От мотивация към дисциплина

Като психолог често се сблъсквам с факта, че хората най-често приписват на личността си причините за даден неуспех. Поставят си етикети като „недисциплиниран“, „мързелив“, демотивиран“. Чувстват се уморени и разочаровани от себе си. Усещат, че се въртят в кръг, а усилията им са безсмислени и не дават желания резултат.

Програмата за личностна трансформация, която разработвам, продължава 9 седмици и обхваща 9 ключови умения, които ни помагат да съблюдаваме хранителния и спортния си режим дългосрочно.

Никой не избира тялото, с което да се роди. Но можем да изберем как да живеем с него. Можем да се научим да го моделираме и то да ни служи, дарявайки ни с един по-качествен и радостен живот.

  • Самомотивиране и откриване на личен смисъл;
  • Справяне с усещането за загуба на контрол;
  • Справяне с трудни емоции и разочарования; 
  • Справяне с мрачни мисли и страхове;
  • Справяне със самосаботиране и ниска самооценка;
  • Справяне с отлагане и загуба на енергия;
  • Справяне с нереалистични очаквания;
  • Справяне с перфекционизъм и самокритичност;
  • Приемане на себе си на телесно, емоционално и ментално ниво.

Често има напълно обективни причини, поради които не постигаме своите цели – липсва ни някакво умение или знание, имаме влошено здравословно или емоционално състояние, нямаме опит или подкрепа в средата си.  

Не се проваляме, защото ни липсва мотивация, а защото не знаем как да изградим нужната дисциплина за успеха си. В това виждам и смисъла от своята работа – психологическите консултации помагат на хората да върнат вярата в себе си и да постигат удовлетворяващо целите си.

Програмата за личностна трансформация, се основава на индивидуалните психологически особености на човека, който се опитва да започне да тренира редовно и/или да спазва хранителен режим. Защото това се превръща в част от теб, в твоя начин на живот.

Хората не се провалят, те просто се отказват

Когато целите ни не са добре дефинирани, когато режимът е твърде тежък и рестриктивен, а ние сме по-неопитни и недисциплинирани, акумулираме във времето огромна умора и разочарование от себе си. В някакъв момент просто се отказваме и спираме да опитваме. Заплащаме огромна психологическа цена за този си избор – ниска самооценка, разочарование и самокритика.

Каквато и цел да преследвате днес, можете да го направите по оптимален начин така, че това да се превърне в избор за цял живот. Телата ни са създадени за движение и ако се научим да ценим това, ще намираме непрекъснато нови и нови начини да се движим. Във времето това ще ни помогне да изпитваме дълбоко удовлетворение в личната си трансформация. За да бъдем здрави и да водим качествен живот се налага първо да променим нещата, които правим, чувстваме и мислим за себе си и водят до саморазрушаващите навици. 

Работата с личен психолог е като щафетно бягане на дълги дистанции. Мога да Ви дам цялото човешко познание в ръка, но онзи, който ще го накара да работи истински и качествено във Вашия живот, сте Вие! 

Пишете ми с какви трудности се сблъсквате днес.


Какво казват другите за мен?

Професионализмът на Владимир ме вдъхнови да се върна към спорта, да се науча на постоянство и да следвам фитнес целите си. Солидните му знания базирани на изследвания също плюс за развитието на всеки клиент. Дори и към днешна дата, когато тренирането стана неотменна част от ежедневието ми рядко срещам треньори с такава експертиза и толкова заинтересувани от състоянието на хората, които тренират. Силно го препоръчвам, ако желаете да промени културата си на тренировки и хранене. Ако трябва да обобщя всичко до тук: индивидуално отношение и качество. Благодаря, Влади!

Александра Стоянова

Владимир Новков предоставя интелигентно и задълбочено спортно консултиране, съобразено както със спецификите на конкретното тяло, така и с особеностите на съответния психо-профил. Резултатът: без драматичен и демотивиращ стрес в началните фази на тренировъчната програма, постигане на редовни и пълноценни спортни занимания, добра физическа форма и високо ниво на усещане за общо удовлетворение.

Венцислав Томов, адвокат, София

След години лутане, ups and downs, преумора, супер стрес и бързане, здравословни проблеми и какво ли още не, в началото на март установих, че съм стигнала до ръба на възможностите си за оцеляване. И потърсих помощ. Владимир Новков не е онзи треньор, който ще ти направи комплекс от упражнения и ще те остави да се оправяш. Подходът на Влади е комплексен, грижа за цялостното ти същество – физика и психика, работа и почивка, сън и концентрация, хранене и още. Всичко това съобразено с навиците ти, без насилие над ритъма ти на живот, без да е нужно да си свръхчовек, за да бъдеш здрав и във форма. Има толкова дребни детайли, на които той умее да ти обърне внимание едновременно деликатно и категорично. Зад всичко това стои огромния му труд и познания, богата обща култура и детайлна информираност по всички въпроси, свързани с Човека. Последните три месеца са сред най-хубавото, което…

Невена Дишлиева – Кръстева

Познавам Владо от над 15 години. Напоследък доста се възхищавам на новия му проект да мотивира другите дс водят по-добър и активен живот. Подготвям се за участие в състезание по триатлон и следвайки неговите съвети като личен треньор успях значително да подобря резултатите си. Горещо препоръчвам неговите услуги на всеки, който иска да се промени към по-добро.

Светослав Марков