За мен

Здравейте, аз съм Владимир Новков – личностен, социален и спортен психолог & сертифициран фитнес треньор към Международната асоциация за спортни науки. През последните 10 години помагам на човека да се справя с непрекъснатите предизвикателства в спорта, бизнеса и всяка значима сфера на живот. 

Разработих модел за личностна трансформация в спорта, основаващ се на типовете личности и техните индивидуални характеристики и особености. Подходът ми на работа е изцяло персонализиран, защото знам, че всяко тяло е различно така, както е различно всяко съзнание.

Използвам в работата и доказали се през годините инструменти и подходи, които психологията като наука предлага. Специализирам се в областта на Личностната, Социалната и Спортната психология, за да обхвана една значима част от човешкия живот – психичното благополучие и спорта.

Стремя се да не разделям психическото от физическото и за мен индивидуалното развитие обединява и двете. Не можем да бъдем здрави отвътре ако телата ни страдат, нямат енергия и не ни служат. И обратно, не можем да бъдем активни, продуктивни и ефективни в работата и отношенията си, ако телата ни са изтощени, изнервени и хронично преуморени.

Спортната психология е начин съвременният човек да се връща към свободното си движение. Все повече хора страдат физически поради уседнал начин на живот и липсващо движение. Проваляме се да спазваме хранителен и тренировъчен режим не защото не знаем, че това е добре за нас. Уморяваме се да ги поддържаме най-често, защото са неефективни и не отразяват обективните ни нужди. Не вярвам в стандартизираните „рецепти“ за движение и тренировка. И макар да има сходни принципи, най-качествените резултати постигаме когато мислим дали това е най-доброто решение за нас.

Самият аз извървях дълъг път до кариерата на личен спортен психолог и треньор. Избрах движението като начин на живот и бизнес след като аз самият претърпях своята лична спортна трансформация. И макар да не съм професионален, за мен движението е неразривна част от мен. И е вярно, че ми отне време и усилия да се науча да ги обичам и ценя. 

Като предприемач с 3 бранда, 2 висши образования, съпруг и баща на 2 деца, осъзнах колко дълбинна трябва да е личностната трансформация така, че тренировъчният режим да се превърне в нормален ритъм на живот, в част от нас.

Ако не се движа – спирам да бъда себе си.

Каквито и трудности да виждате пред себе си винаги има възможност за промяна. Независимо дали промяната ще е в начина, по който гледаме на нещата или конкретно в начина, по който тренираме, пътят започва и свършва с човека, неговите избори и лична свобода. 

Вярвам, че заслужавате да се чувствате добре в телата и умовете си. Вярвам в успеха и способността Ви да се борите. Вярвам във волята Ви за качествен живот.

Вярвам във Вас 10 от 10!